Behandelingen
Wat brengt u mee?
- Uw identiteitskaart
- Eventueel kaart of formulier van de hospitalisatieverzekering
- De verwijsbrief van uw huisarts of verwijzende arts
- De ingevulde pijnvragenlijst
- Alle medische documenten (medische beeldvorming, labo – resultaat,…) die verband houden met uw pijnprobleem
- Alle medische onderzoeken die u in het H.-Hartziekenhuis Lier liet uitvoeren zijn automatisch beschikbaar, deze hoeft u dus niet mee te brengen
- Iets om te lezen of iets anders om u bezig te houden tijdens het wachten
- Hoewel er afsluitbare kastjes ter beschikking zijn raden we af om waardevolle zaken mee te brengen. Het H.-Hartziekenhuis Lier is niet aansprakelijk voor verlies of diefstal.
- Zorg voor een begeleider die u na de behandeling naar huis kan brengen. Aangezien de pijnbehandeling tijdelijke gevoels- en krachtsvermindering kan geven, mag u de dag van de behandeling niet actief deelnemen aan het verkeer. Indien u zelf een voertuig bestuurt en betrokken raakt bij een ongeval, kan uw verzekering weigeren om tussen te komen.
Aandachtspunten voor een behandeling
- Indien u allergisch bent voor latex, jodium, contrast, pleisters of medicatie dient u dit te melden aan de arts.
- Als u op de dag van de behandeling koorts hebt of zich ziek voelt, dient de infiltratie te worden uitgesteld. Er zal dan een nieuwe afspraak gemaakt worden. Gelieve ons ook tijdig te verwittigen indien u uw afspraak niet kan nakomen.
- Wanneer u vermoedt of zeker bent dat u zwanger bent, dient u dit zeker aan de arts te vermelden. Röntgenstralen zijn immers schadelijk voor uw ongeboren baby.
- Indien u één van de hieronder vermelde bloedverdunners inneemt dient u dit tijdig met uw huisarts te bespreken OF neemt u contact op met de pijnkliniek. Indien uw huisarts uw bloedverdunner vervangt door inspuitingen in de buik, dan mag de laatste inspuiting worden toegediend ten laatste de ochtend van de dag vóór de behandeling. Het gaat om: Plavix, Clopidogrel, Ticlid, Brilique, Efient, Marcoumar, Marevan, Sintrom, Pradaxa, Eliquis, Xarelto, Lixiana. Indien deze medicatie niet correct werd gestopt kan de behandeling NIET doorgaan.
Dag van de behandeling
- Bij aankomst in het ziekenhuis dient u zich in te schrijven aan de kiosken in de centrale hal of aan de kiosken ter hoogte van blok A. Geef het gekregen volgnummer samen met uw pijnvragenlijst, de brochure en uw andere medische documenten af aan de onthaalmedewerker van Algolier, u gaat hiervoor naar route 96. Indien u nog niet in het bezit bent van een vragenlijst kan u hier een exemplaar vragen.
- U hoeft niet nuchter te zijn voor de behandeling.
- Het ziekenhuis beschikt over gratis WIFI. Deze kan u activeren via uw internetbrowser. U komt automatisch op een portaal van het ziekenhuis terecht. Onderaan de pagina klikt u op “akkoord”. U bent nu ingelogd op het patiëntennetwerk.
- Indien u een werkonbekwaamheidsattest nodig heeft voor de dag van de behandeling, vraagt u dit aan het onthaal van de pijnkliniek.
- De behandelingen gebeuren voor het overgrote deel in dagopname. Indien u over een hospitalisatieverzekering beschikt, zal deze deels de kosten op zich nemen. Formulieren van de hospitalisatieverzekering, die door de arts dienen ingevuld te worden, mag u aan de onthaalmedewerker afgeven. Bij twijfel kan u altijd contact opnemen met uw verzekering.